Баланс Работа-Личен живот

Travelling the wolrd

Баланс на работата в живота. Не изгаряйте в огъня на собствените си амбиции.

Най-важният баланс, който трябва да поддържаме в живота. Да съчетаваме личният живот и работата по хармоничен и естествен начин, който ни дава възможност и дава смисъл на нашите усилия и постижения.

Казус

Необходимостта да бъдеш съвършен или как това води до статуса: Умирай в съвършенство.

Страст. Любов. Амбиции. Страхове. Всички те са отговорни за постоянното ни движение и работа. „Искам да ръководя този проект“ за трети път, един от най-добрите изпълнители в моя екип ми каза. Отново бях против. Всички белези на изтощение бяха налице: усилена работа през последните 5 месеца на нова позиция на надзорник, събиране на страхотен екип, създаване на нови продукти и натиск от бизнес отделите, важни семейни намерения. Знаех, че тя се справи чудесно и сега трябва да си почине и след това да предприеме следващия проект. Но моя работа като мениджър бе да я предпазя от избухване в собствените си амбиции.

Въпросът е как да водим страхотно време и дори да се надскочим чрез въвеждането на лесна и положителна атмосфера. Успяхме. Резултатите бяха щастлив екип, щастливо управление и над 130% от представянето.

Как. Спазвайте естествения принцип, когато имате голяма реколта, да оставите земята да си почине за един сезон и след това очаквайте величие отново. Бъдете лидер и научете вашите хора как да бъдат устойчиви в представянето си, като балансирате стреса и ги насърчавате да ходят, а не да тичат.

Нека да ГОВОРИМ по темата и да изградим заедно доверие, че балансът е по-ефективен, отколкото изгарянето.