Правим промени

Промени управлението.

Единствената постоянна мисъл в живота е промяната. Промяната е навсякъде около нас: промяна на сезоните, времето, нагласите и интересите.

Казус

Естественият конфликт между желанието за стабилност и рисковете от промените и начина на тяхното съчетаване и използване. За да оцелеем, ние като хора трябва да се адаптираме и да усвоим как да се променяме. Ние имаме вътрешните качества да направим това, ако само успеем да се преборим със страха от несигурността. Ако не управляваме, започваме да саботираме себе си и да използваме нашия ресурс, интуиция и знания, за да направим промяната постна и бърза, и без да осъзнаваме, доказваме, че не можем да променим.

Как. За да направим промяната успешна, се нуждаем от правилното мислене, правилното разбиране, че това ще ни донесе повече сигурност утре. Малко инструменти са от решаващо значение: критична оценка на ситуацията, каквато е (S1) и ситуацията, каквато ще бъде (S2), анализ на разходите и ползите на s1 и s2, наличните ресурси, оценка на риска, план за действие, най-лошите и най-добрите сценарии.

Нека да ГОВОРИМ по темата и да изградим заедно доверие, че можем да управляваме промяната чрез приемането й като единствения начин за устойчивост и сигурност.